Heb je vragen? Email gerust naar info@localsamsterdam.com

Zuperzosial, meer dan mooi

Zuperzosial, meer dan mooi
7 juni 2016 Suzanne Hof
In Producten

Zuperzosial, meer dan mooi.

Wat vind je belangrijk bij de aanschaf van een product?
Dat het betaalbaar is, van goede kwaliteit, er aantrekkelijk uitziet, functioneel is in het gebruik?
Zou het niet mooi zijn als het ook nog milieuvriendelijk is, eigentijds en ontworpen door een local? Vandaag de dag wordt voor veel mensen het verhaal bij een product steeds belangrijker. Hoe het gemaakt wordt en door wie, wat het idee erachter is, en dat het misschien op die manier bijdraagt aan een betere wereld.
Het servies van Zuperzosial Raw Earth verbindt al deze elementen met elkaar.
Anders dan de Duits klinkende naam doet vermoeden komt dit mooie merk gewoon uit Amsterdam!
Een prachtige collectie borden, bekers en keukenbenodigheden, uitgevoerd in intense pasteltinten. De matte afwerking zorgt voor een authentieke feel, de ruwe structuur geeft een aardse uitstraling. De innovatieve materialen die ervoor gebruikt worden zijn plantaardig en kunnen daarom verteren. De hoofbestanddelen bamboe en maispulver worden namelijk afgebroken als ze in aanraking komen met enzymen. Geen nood, dit gebeurt dus niet wanneer je een boterham van je Zuperzosial bordje eet, maar wel na verloop van tijd als je dit bordje in de grond zou stoppen. Een duurzaam product dus, gemaakt met respect voor onze aarde.
Vergelijk dit eens met plastic: een materiaal dat niet verteert wanneer je het weggooit, en omdat het gemaakt wordt van aardolie, mede-verantwoordelijk is voor het opraken van onze natuurlijke hulpbronnen. Om nog maar te zwijgen van de negatieve gevolgen die de alsmaar groeiende plastic afvalberg heeft op mens en dier. Plastic wordt na gebruik verbrand, wat voor luchtvervuiling zorgt. Enorm veel plastic komt jaarlijk in de zee terecht, namelijk tussen de 4,8 miljoen ton en 12,7 miljoen ton (bron: National Center for Ecological Analysis and Synthesis). Dit is dertien keer de oppervlakte van Amsterdam! In de zee beschadigt plastic koraalriffen en vormt het een groot gevaar voor zeeschildpadden, zeezoogdieren, vogels en vissen. Ze zien het plastic aan voor voedsel en stikken erin, of ze worden vergiftigd. Het plastic uit de zee krijgen is een tijdrovend en ingewikkeld proces. Daarom is het belangrijk te beginnen bij de oorzaak. Als we actie ondernemen en het gebruik van plastic drastisch verminderen, komt er ook minder afval in het milieu terecht.
Zuperzosial producten zijn dus sustainable, maar ook gewoon heel erg mooi!
Een absolute hit is de Cruising Travelling Mug, je meeneem koffie- of theebeker met deksel. Vergeet wegwerp, voortaan neem je je eigen beker mee in je lievelingskleur! Je kan je Zuperzosial items trouwens veilig in de afwasmachine stoppen.
Je kunt ervoor kiezen zelf je serviescollectie samen stellen in 1 kleur die je aanspreekt, maar mixen en matchen is ook een goed idee: alles past uiteindelijk bij elkaar. Het materiaal is lichtgewicht dus je kan je Zuperzosial spullen ook meenemen voor een picnic in het park, naar je favoriete festival of het strand! Ook heel erg leuk om cadeau te geven.
Bij Locals krijg je je Zuperzosial product natuurlijk niet mee in een plastic tasje, maar in een zakje van gerecycled papier. Veel eet- en drinkplezier met Zuperzosial!

Schrijf je in voor Locals nieuws
en ontvang
  5 euro korting 
Aanmelden
close-link