Original products by designers from Amsterdam | Lots of gift inspiration | We ship worldwide! | NL=free shipping over €39.95

Sugarz jewelry – de instore sieradenlijn van Locals Amsterdam

Sugarz jewelry – de instore sieradenlijn van Locals Amsterdam
22 september 2016 Suzanne Hof
In Amsterdam, Producten, Winkel

Bij Locals Amsterdam is, naast mooie en bijzondere producten van lokale producenten, nog iets heel speciaals verkrijgbaar: namelijk mijn eigen sieradenlijn Sugarz jewelry.

Na mijn studie Illustratieve Vormgeving aan de Kunstacademie besloot ik op reis te gaan. Vele omzwervingen en allerlei baantjes later bleek toch dat het creatieve bloed kruipt waar het niet gaan kan. En zo werd mijn eigen label Sugarz jewelry geboren, alweer 13 jaar geleden! Inspiratie om te creëren is overal te vinden: in een boek, op straat, in muziek. Ik ben dol op ideeën, sfeer, kleuren en vormen. Al deze elementen gebruik ik bij het ontwerpen van sieraden. Mijn ontwerpen verkoop ik in de winkel in Amsterdam, maar ook online in de webshop.

Ik heb veel vaste klanten voor mijn sieraden, ook mannen! Er is een heer uit Chicago die elk jaar een keer naar Amsterdam komt voor zijn werk en dan voor zijn 5 dochters een hele serie sieraden meeneemt. Of die oudere meneer die voor zijn geliefde elk kwartaal een mooi setje uit komt zoeken. De verhalen die mensen je vertellen als ze iets komen kopen maken het extra bijzonder.

Naast het maken van een eigen collectie, vind ik het ook heel leuk omBurning Man 2016 ketting Sugarz jewelry in opdracht te werken, om een sieraad te maken dat helemaal past bij een persoon. Ik heb ook veel custom sieraden gemaakt, voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft, een afscheid, een première. Voor het beroemde festival Burning Man 2016 in de VS maakte ik een prachtige dansende ketting met tientallen zwierige laagjes en enorme bijpassende oorbellen voor een vriendin. Hiervan komen mooie plaatjes op Instagram terecht en zo krijg ik weer nieuwe klanten met speciale wensen.

Ik maak “ bijoux”, wat wil zeggen dat het sieraden zijn die niet van edelmetaal zijn gemaakt. Maar ik probeer altijd materialen van goede kwaliteit te gebruiken, geen wegwerpdingen, die je dus langer dan een seizoen kan dragen. Alle metaal is nikkelvrij en het kristal is van Swarovki. Sugarz jewelry is een local brand, zowel het ontwerp als het maken van alle sieraden vindt plaats in Amsterdam.

Zoals gezegd, inspiratie is overal te vinden! Het reizen naar exotische plaatsen en andere culturen laat zich makkelijk vertalen in bijzondere kleurcombinaties, zoals bijvoorbeeld een reis naar Mexico, in Acapulco (Acapulco ketting) of het heerlijke sfeertje van Ibiza (Ibiza ketting). Soms vind ik hele mooie stenen die mij aanspreken om daar mooie sieraden van te maken zoals deze oorbellen.

De ene keer maak ik grote, opvallende sieraden en soms kleine, fijne stukken, zodat iedereen wel iets moois kan vinden dat aanspreekt in mijn lijn. Maar als iemand speciale wensen heeft, bijvoorbeeld voor een bepaalde kleur, dan kan dat natuurlijk altijd..

In de afgelopen 13 jaar heb ik vele stukken gemaakt waar ik erg trots op ben. Toen ik het label begon, dacht ik: wat is de beste plaats om mijn sieraden te verkopen, de droomplek? De Bijenkorf natuurlijk! Een prachtig warenhuis met een luxe uitstraling. Het was heel moeilijk om binnen te komen. De inkopers kregen elke dag wel tientallen aanvragen van labels die hun product daar wilden verkopen. Ik heb de toenmalige inkoper een half jaar gestalkt: elke maandag belde ik hem op en stuurde ik een mailtje met foto’s, tot hij me zo beu was dat ik eindelijk langs mocht komen. Hij kocht meteen een voor mij enorme hoeveelheid in voor 4 filialen. Later vond ik een agent om de verkoop te regelen en kwam België er ook bij als afzetgebied. Mijn sieraden worden dus in behoorlijk wat landen gedragen!

Het ontwerpen van sieraden voor Sugarz jewelry doe ik nog altijd met veel plezier. Kom een keer kijken in de winkel of in de webshop of mail me je speciale wensen. Ik help je graag aan dat ene speciale sieraad om je outfit af te maken of cadeau te geven!

Sugarz jewelry by Suzanne Hof
www.localsamsterdam.com

 

 

 

 

Schrijf je in voor Locals nieuws
en ontvang
  10 euro korting 
Aanmelden
close-link