Original products by designers from Amsterdam | Lots of gift inspiration | We ship worldwide! | NL=free shipping over €39.95

Nieuwe POM kledingcollectie

Nieuwe POM kledingcollectie
25 juli 2019 Suzanne Hof
In Ontwerpers, Producten, Winkel

POM’s Phantastic Gallery
Nieuwe kledingcollectie van POM in augustus en oktober

Half augustus komt de nieuwe kledingcollectie van POM Amsterdam uit.
Die heet POM’s Phantastic Gallery, een collectie met een bijzonder verhaal.
Je kent die prachtige oude prenten wel, van dieren en de natuur, uit antieke boeken. Daar baseerden de zussen Violet en Liesbeth Lotgering van POM Amsterdam de nieuwe prints op.

Violet vertelt: “Ik raakte geïnspireerd door de betoverende schilderingen en pittoreske verhalen uit de 17e en 18e eeuw die ik in de historische boeken aantrof. Als geheime schatten, wachtend om ontdekt te worden. Deze antieke beelden hebben we tot leven gebracht in eigentijdse prints, vol onverwachte details en een vleugje magie. Omgetoverd tot kunstwerken die graag tentoon gesteld willen worden in een galerie. Zo is POM’s Phantastic Gallery geboren.”

Liesbeth zegt: “We hebben een moderne ‘toile de jouy’ gecreëerd, waarbij allerlei taferelen uit verschillende culturen en tijdperken zijn samengebracht in een wonderlijke fantasiewereld. De collectie bestaat uit romantische jurken, vrouwelijke blouses en stoere pakken in soepele kwalitatief hoogwaardige en comfortabele materialen zoals cupro, viscose, mohair en katoen.”

De nieuwe collectie is opgedeeld in tweeën. Het eerste deel, met nostalgische flora en fauna, komt uit in augustus. Het tweede deel, dat het verhaal vertelt van een rondreizend circus, verschijnt in oktober. Locals Amsterdam biedt een selectie van de POM kleding in de winkels in de Spuistraat en de Staalstraat. De nieuwe Locals Amsterdam vestiging in de Staalstraat zal meer kleding bieden. Kom je snel een kijkje nemen?


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fair gemaakt

De fabrieken waar POM producten worden gemaakt zijn zorgvuldig geselecteerd. Ze werken met leveranciers die gecertificeerd zijn. Verder voldoen ze aan hun standaarden in sociale arbeidsomstandigheden. POM betaalt een eerlijke prijs en bezoekt de fabrieken regelmatig om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de werkomstandigheden op niveau is.

Materiaal

POM Amsterdam werkt voornamelijk met natuurlijke stoffen – die fijn zijn voor het milieu en jouw huid – zoals de vegan stof cupro. Cupro is gemaakt van de overgebleven zaadjes van de katoenplant en heeft een kleinere impact op het milieu. Dit maakt kleding ongelofelijk zacht, maar ook sterk.

Schrijf je in voor Locals nieuws
en ontvang
  10 euro korting 
Aanmelden
close-link