Heb je vragen? Bel gerust! 020-5286500 (tijdens openingstijden)

Amsterdam, de mooiste stad van de wereld

Amsterdam, de mooiste stad van de wereld
23 maart 2017 Suzanne Hof

Bij Locals Amsterdam worden alle producten natuurlijk lokaal en door lokale ontwerpers gemaakt. Onze Sugarz jewelry lijn wordt zelfs in de winkel gemaakt! Maar onze liefde voor de stad gaat nog veel verder. We vinden het ook fijn om allerlei producten in de winkel aan te bieden die ons en jullie eraan helpen herinneren wat een toffe stad Amsterdam toch is. En wat een mazzel dat we er middenin mogen zitten iedere dag!

“How to Avoid the Other Tourists”

Sinds kort verkopen we het boekje “How to Avoid the Other Tourists”, een unieke stadgids. De meeste stadsgidsen leiden de lezer langs de populairste en geijkte plekjes in de stad, maar schrijfster Nina van der Weiden wilde iets anders doen. Niet met z’n allen als sardientjes in het centrum, maar juist naar de plekjes waar de échte Amsterdammers graag komen.

Nina is – naar eigen zeggen – letterlijk bij elk café, restaurant, museum, winkeltje en park geweest dat ze maar kon bedenken en heeft haar boek opgedeeld in 5 stukken: Oost, West, Noord, Zuid en Centrum. Per hoofdstuk heeft ze haar favoriete plekjes genoemd, zodat de gebruiker zich geen verdwaalde toerist hoeft te voelen. Door middel van het uitzetten van stadswandelingen zorgt ze ervoor dat de lezer een heleboel van die leuke plekjes in één keer kan bezoeken.

Misschien is “How to Avoid the Other Tourists” een leuk kadootje voor die vrienden die binnenkort langskomen? Hoef jij geen lijst te bedenken en plattegrond te tekenen.

Locals t-shirt Amsterdam

Bij Locals houden we zóveel van Amsterdam, dat we zelfs een eigen t-shirt hebben laten maken! Onze Amsterdam Bike Shirts Girls en Boys zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. De 3 Amsterdamse Andreaskruisen en een typische Nederlandse fiets, mét de Locals mascotte Marcel de bulldog, sieren het t-shirt.

DSC_53191 copy

Waar komen de drie kruisen van het Amsterdamse stadswapen eigenlijk vandaan? De oorsprong van het stadswapen is niet bekend, maar de Andreaskruisen zijn genoemd naar de apostel Andreas, die aan een dergelijk kruis zou hebben gehangen. Fijn idee! Of zouden ze dan toch staan voor de 3 plagen die Amsterdam overleefde: een enorme brand, een watersnoodramp en de pest. Misschien komen ze uit het wapen van de familie Persijn uit Waterland, die ooit veel land bezaten in Amsterdam en omgeving. Helemaal zeker zullen we het nooit weten, maar verhalen zijn er genoeg.

 

Lekker tegen Amsterdam aanliggen

Wil je je bank, bed of stoel sieren met een Amsterdamse schoonheid? We hebben heerlijke, mooie en zachte kussentjes met Amsterdamse huisjes erop. Te schattig!
Het kussen is beschikbaar in verschillende kleuren, zoals deze in oranje en is gemaakt van een heel zacht en duurzaam materiaal: micro-fluweel. De slopen worden handgemaakt, dat duurt wel 4 uur! Ook bijzonder: de slopen worden gemaakt door kansarme vrouwen, dus je steunt met de aanschaf ook nog eens een heel bijzonder project.

Houten huisjes

Ten slotte nog een super leuk decoratief item dat we sinds kort aanbieden bij Locals Amsterdam: de houten huisjes van Wooden Amsterdam. De huisjes, van de Herengracht of de Turfmarkt, zijn gemaakt van walnoothout met gebrand reliëf tot in de kleinste details. Wát een leuke decoratie voor thuis of op kantoor!

amsterdam-canalhouse-walnut-herengracht-420-family-wooden-amsterdam-webshop copy

 

 

 

 

 

Zo, onze liefde voor de stad is wel duidelijk. Hou jij ook zoveel van Amsterdam? Deel in de liefde…