Heb je vragen? Bel gerust! 020-5286500 (tijdens openingstijden)

V@AMSTERDAM: KUSSENS MET HUIS EN HART

V@AMSTERDAM: KUSSENS MET HUIS EN HART
12 februari 2018 Suzanne Hof
In Amsterdam, Ontwerpers, Producten

Op de prachtige kussens van V@Amsterdam vind je de meest karakteristieke grachtenpandjes uit Amsterdam terug. Deze kussenhoezen zijn niet alleen met heel veel liefde voor de stad ontworpen, maar worden ook met liefde, geduld en aandacht gemaakt. Met heel veel liefde, geduld en aandacht zelfs!

Waarden van V@Amsterdam

In 2014 richtte Veronika Utasi V@Amsterdam op. Zij wilde unieke en duurzame producten ontwerpen, een wens die ze al heel wat jaren bij zich droeg.
Voor de kussens met grachtenpandjes gebruikt ze duurzaam Europees textiel dat op duurzame wijze wordt geproduceerd en waarbij strenge gedragsregels worden gehanteerd.

De huizen op de kussens zijn door Veronika zelf ontworpen. Ze wilde tijdloze kussens ontwerpen, met een design en gevoel waar je blij van wordt. Dit kussen herinnert je iedere dag weer aan je favoriete stad, je thuis, of aan dat bijzondere bezoek dat je bracht aan Amsterdam. Misschien zijn jij en je beste vriendin een weekendje in Amsterdam geweest en wil je je vriendin een leuk aandenken geven aan deze bijzondere tijd. Of misschien verhuist je collega wel naar een ander land en wil je ze een aandenken meegeven. Of het nu een cadeau voor jezelf of voor iemand anders is, met deze kussens maak je iedereen blij.

Duurzame materialen voor de kussenhoezen

Het luxueuze materiaal dat voor de kussenslopen wordt gebruikt voelt extreem zacht aan, maar is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Het microfluweel dat wordt gebruikt is vuilafstotend en haarafstotend (handig als jouw kat of hond op de bank mag!) en kan gewassen worden op 30 graden.

Alle huisjes worden met de hand gesneden en op de kussens genaaid met een naaimachine. Veronika gelooft niet in massaproductie maar in veel aandacht, zorg en liefde voor de producten. In samenwerking met verschillende stichtingen worden de kussens vervaardigd door vrouwen in de EU met een achterstand op de arbeidsmarkt. De medewerkers leren de vaardigheden voor het maken van de kussens en worden gecoacht bij de re-integratie op de arbeidsmarkt. Een vaardige medewerker heeft ongeveer 4 tot 5 uur nodig om een van deze kussenslopen te maken.

V@Amsterdam kussens bij Locals

Bij Locals zijn wij en onze klanten dol op deze kussens. We vinden het verhaal van Veronika ook prachtig en steunen dit project graag. Maar niet alleen is het steunen van vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt natuurlijk geweldig, en het feit dat er van duurzame materialen gebruik wordt gemaakt die onschadelijk zijn voor mens en dier, maar de kussens zelf zijn natuurlijk ook prachtig en o zo lekker zacht!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Locals Amsterdam hebben we een heleboel Amsterdamse kussenslopen in het aanbod.

De slopen van 45×45 cm zijn beschikbaar in antraciet, lila, oranje, rood, taupe en turquoise (bekijk hier alle kussens). Het binnenkussen is apart verkrijgbaar voor € 9,95.

De hoezen van 70×70 cm zijn verkrijgbaar in antraciet, lichtblauw, navy, oranje, rood, roze, taupe en turquoise (bekijk hier alle kussens). Ook hier is de vulling apart verkrijgbaar voor € 9,95.

 

Geniet jij ook zo van je kussen met grachtenpandjes van V@Amsterdam? Stuur ons een foto van het kussen of de kussens in jouw interieur!

Knuffelze met je kussen.

Liefs,
Locals

P.S. We verzenden GRATIS in Nederland en België